ELINDULT AZ ERZSÉBET-TÁBOR A CIF-BEN

A nyári szünet alatt a Civil és Ifjúsági Házban öt turnusban, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont szervezésében valósul meg a helyi napközi Erzsébet-tábor július 5. és augusztus 14. között. A táborozás jelképes (napi 100 Ft összegű) részvételi díj befizetésével főleg a hátrányos helyzetű gyermekek számára jelent aktív, új élményekkel teli kikapcsolódást. A pedagógusok - a hétvége kivételével - minden nap 8 és 16 óra között olyan témákkal és programokkal készülnek, mint a sport és egészséges életmód, környezettudatosság, hagyományőrzés, kézművesség, önismeret és közösségépítés.

A salgótarjáni Erzsébet-tábor igazi gyermekparadicsom: turnusonként 24 gyerkőc bütykölhet Bistei Viki kreatív foglalkozásán, kirándulhat Ipolytarnócon és Salgóbányán, filmezhet a Kultik Apolló Moziban, mókázhat az újonnan átadott Grund Játszóházban és részt vehet megannyi izgalmas programon, előadáson. A heti tematika minden turnus esetében változatos, így szórakoztató, kulturális, tudományos, valamint kirándulós és kreatív elemek (versenyek, ügyességi feladatok) is szerepelnek az Erzsébet-tábor salgótarjáni programkínálatban.
A rengeteg eseményhez, kiránduláshoz kell az energia, ezért a táborozó gyermekek számára a szervezők napi ötszöri, tartalmas étkezést biztosítanak.